Blaas je tuin nieuw leven in met een aantal mooie tuinbeeldjes

  • Home
  • Tuin
  • Blaas je tuin nieuw leven in met een aantal mooie tuinbeeldjes
tuinbeeldjes

Als jij een tuin hebt waar iets uit mist, dan los je dat vast op met tuinbeeldjes. Deze kleine kunstwerkjes zijn gemaakt van een materiaal dat de weersomstandigheden kan weerstaan en zullen daarom elk seizoen jouw buitenruimtes versieren. Je kunt allerlei soorten beeldjes aanschaffen en deze bijvoorbeeld bij je vijver, op je terras, in je grasveld of langs je huis plaatsen. Je zult zien dat je tuin er dan direct opgefleurd en uniek uitziet. Uiteraard hebben we het hier niet alleen over tuinkabouters, wat ook leuke tuinbeeldjes zijn, maar de mogelijkheden gaan veel verder dan kabouters alleen.

Wat zijn tuinbeeldjes?

Het klassieke voorbeeld van beeldjes voor in de tuin zijn tuinkabouters. Er worden bij galerieën en in winkels natuurlijk veel meer beeldjes dan alleen die van kabouters aangeboden. Onder tuinbeeldjes verstaan we eigenlijk alle kleinere beelden die buiten kunnen worden neergezet. Ga naar een galerie en loop de beeldentuin in en je zult zien dat deze beeldjes veel worden gemaakt. Dit soort beelden bestaan uit een materiaal dat de weersomstandigheden aan kan, zoals keramiek, brons en ook kunststof. Ze hebben weinig onderhoud nodig en worden in allerlei stijlen aangeboden. Naast je vijver kun je een beeldje zetten van een reiger of op je terras kies je voor een beeld van een liggende poes. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Jouw smaak en stijl

Omdat er waarschijnlijk meer beeldjes voor in de tuin worden aangeboden dan je in eerste instantie dacht, is dit een ideale manier om jouw eigen stempel op je tuin te drukken. Je kiest beeldjes uit die passen bij de stijl van je tuin en die je zelf mooi vindt. Keramieken tuinbeeldjes hebben vaak heldere kleuren en kunnen echt afsteken tegen het groen van je gras of gewassen. Een bronzen beeld vormt juist meer een geheel met de omgeving er omheen. Het spreekt voor zich dat je in een moderne tuin voor een steensoort zoals marmer of grafiet kiest. In een traditionele tuin zijn bronzen beelden of beelden van een ander metaal juist erg passend. Keramiek is bijzonder veelzijdig, dus dat past overal.

Beeldjes vinden

Heb jij besloten dat jouw tuin met een aantal tuinbeeldjes moet worden opgefleurd, dan is het zaak om de beste beeldjes te vinden. Hier neem je goed de tijd voor, want deze beeldjes gaan waarschijnlijk langer mee dan jij zelf. Bezoek een aantal galerieën of kunstwinkeltjes in het land. Je kunt dan online alvast een selectie maken. Plan hier een dagje uit voor en bepaal welke kunstenaar jouw stijl en smaak het beste vertegenwoordigt. Heb je die gevonden, dan kun je je tuinbeeldjes bestellen en plaats je ze binnen de kortste keren in jouw tuin.

Beeldjes op maat

Een andere optie die je hebt is om de kunstenaar die jou het meeste aanspreekt te vragen om je tuinbeeldjes op maat te maken. Je weet dan zeker dat je jouw tuin uniek maakt met beeldjes die niemand anders heeft. Wat je ook besluit, met beeldjes in je tuin is deze nooit meer saai te noemen.

Tags: