De voordelen van een alarm bij je woning

  • DIY
  • 16 januari 2019
  • Home
  • DIY
  • De voordelen van een alarm bij je woning

Er zijn verschillende mogelijkheden om je woning te beschermen tegen inbrekers. Een goede beveiliging van je woning begint bij het gebruik van de juiste sloten op ramen en deuren. Met goede sloten alleen houd je inbrekers echter niet buiten je woning. Inbrekers kunnen middels de klopsleutelmethode of kerntrekken alsnog in je woning komen, waarna de sloten geen enkele weerstand meer bieden. De inbrekers zouden zo in alle rust hun slag kunnen slaan. Dit geldt niet, wanneer je een alarm in je woning laat plaatsen. Wij spraken een inbraakpreventie expert, die ons meer vertelde over de voordelen van een alarm bij je woning. Heb jij het gebruik van een alarm al eens overwogen?

Een alarm schrikt inbrekers ook in huis af

Niet alleen kan een alarm voorafgaand aan een inbraak inbrekers afschrikken, ook tijdens de inbraak heeft het alarmsysteem nut. Op het moment dat inbrekers eenmaal in huis zijn, neemt het alarm de beschermende werking over het huis over van de sloten. Een geactiveerd alarmsignaal zal inbrekers afschrikken, omdat het de pakkans vergroot. Buren zullen een kijkje komen nemen of de politie inschakelen, voorbijgangers zullen schrikken van het alarmsignaal, enzovoorts. Op deze manier neemt de kans op een succesvolle inbraak in huis sterk af.

Zelf een alarmsysteem voor in huis samenstellen

Je kunt een alarmsysteem als een compleet pakket kopen. Er zijn verschillende webwinkels en bouwmarkten, die dergelijke pakketten aanbieden. De inbraakpreventie expert raadt woningbezitters echter aan, om zo’n systeem zelf samen te stellen. Zo sluit het alarmsysteem naadloos aan bij de beveiligingsrisico’s van jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld voor magneetcontacten op de voordeur kiezen, een bewegingssensor bij ramen in de buurt van een plat dak, enzovoorts. Mocht je het lastig vinden om zelf een alarmsysteem samen te stellen, dan kun je hier de hulp van een slotenmaker voor inschakelen.

Tags: