De voordelen van een warmtepomp in je woning

  • DIY
  • 18 februari 2019
  • Home
  • DIY
  • De voordelen van een warmtepomp in je woning

In de afgelopen jaren heeft het gebruik van een warmtepomp in huis aan populariteit gewonnen. Door voor het gebruik van een warmtepomp te kiezen, is het niet langer noodzakelijk om gas te gebruiken. Wist je dat nieuwbouwwoningen tegenwoordig niet standaard meer van een gasaansluiting worden voorzien? Iets wat in het verleden nog wel gebeurde! In sommige nieuwbouwwoningen is het hierdoor niet langer mogelijk om nog een cv-ketel op gas te gebruiken. Hetgeen maakt, dat woningbezitters verplicht worden om voor een elektrische warmtepomp te kiezen.

Een elektrische warmtepomp is goedkoper

Niet alleen het feit dat nieuwbouwwoningen niet standaard meer van een gasaansluiting worden voorzien geeft aan, dat de overheid van het gas af wil. Ook wordt gas relatief gezien steeds duurder dan elektrische energie. Om deze reden kan het interessant zijn om voor een warmtepomp te kiezen. Op termijn ben je hiermee voordeliger uit, dan wanneer je een cv-ketel op gas zou blijven gebruiken. Tegelijkertijd draag je bij aan een schoner milieu! Het opwekken van elektrische energie zorgt immers voor minder CO2-uitstoot, dan het oppompen van aardgas. Ook niet onbelangrijk, aardgas zal op den duur op zijn. Daar waar we van groene energie een onbeperkte hoeveelheid hebben.

Hoger rendement van een warmtepomp

Het feit dat elektrische energie steeds goedkoper wordt dan gas is niet de enige reden, die maakt dat een warmtepomp voordeliger is. Denk ook aan het feit, dat een elektrische warmtepomp zeer waarschijnlijk een hoger rendement zal hebben dan je huidige cv-ketel op gas. Zo kost het minder energie om je woning te laten verwarmen. Dit maakt het gebruik van een warmtepomp nog voordeliger.

Tip: combineer je elektrische warmtepomp op termijn met zonnepanelen op het dak van je woning! Zo wek je zelf energie op, om je woning te kunnen verwarmen.

Bron: loodgieter Utrecht

Tags: