Dit is waarom iedereen een dimmer zou moeten gebruiken!

  • DIY
  • 25 maart 2019
  • Home
  • DIY
  • Dit is waarom iedereen een dimmer zou moeten gebruiken!

Lampen in huis kunnen op verschillende manieren worden ingeschakeld. Een lamp kan bijvoorbeeld aangesloten zijn op een schakelaar aan de wand. Ook kan de lamp zelf een schakelaar hebben, waarmee deze ingeschakeld kan worden. Een alternatief voor deze schakelaars is het gebruik van een dimmer. Een dimmer biedt verschillende voordelen, ten opzichte van de traditionele schakelaar. In dit artikel zetten we deze voordelen voor je op een rijtje! Maak jij momenteel al gebruik van een dimmer om je lampen te bedienen?

Lager energieverbruik met een dimmer

Volgens een verlichting expert die wij spraken, biedt een dimmer je de mogelijkheid om te besparen op de energiekosten. Met een dimmer wordt de verlichting immers niet volledig ingeschakeld, maar kun je deze op een lagere lichtintensiteit zetten. Dit maakt ruimtes niet alleen veel gezelliger, maar draagt daarbij bij aan de beperking van je energieverbruik in huis. Dimmers worden in verschillende soorten aangeboden. Kijk goed, welk type dimmer aansluit bij de lampen die je in huis gebruikt. De dimmer kan op de plek van een schakelaar geplaatst worden.

Creëer een gezellige sfeer in ruimtes

Zoals reeds beschreven werd, biedt een dimmer de mogelijkheid om de lichtintensiteit van lampen te beperken. Zo wordt het heel makkelijk om een gezellige sfeer in ruimtes te creëren! Met name in de avonduren kan het gebruik van een lamp op de volle intensiteit de sfeer verminderen. Ook in de ochtend is het prettig om met een lagere lichtintensiteit wakker te kunnen worden. Veel dimmers bieden de mogelijkheid om de lichtintensiteit van lampen tussen de 0 en 100% te dimmen.

Indirect draagt het dimmen van de lampen ook bij aan een besparing op je lasten voor het gebruik van lampen. De lampen zullen op deze manier namelijk een groter aantal branduren bieden, waardoor ze pas veel later vervangen hoeven te worden.