Duurzaam wonen en bouwen in stijl!

  • DIY
  • 15 januari 2019
  • Home
  • DIY
  • Duurzaam wonen en bouwen in stijl!

Met het oog op de toekomst is het aan te raden om zowel duurzaam te bouwen en daardoor ook gelijk zo te wonen. Maar dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wat is nou een duurzame manier van bouwen?

Om te spreken over duurzaamheid moeten er een paar factoren hoog in het vaandel zitten. Er moet er vooral met het oog op de toekomst gebouwd worden. Zo moeten people, planet en profit alle 3 in verhouding staan om zo te spreken van duurzaam. Tegenwoordig promoot de overheid een x aantal manieren om te bouwen. Eén voornaamste doel die de Nederlandse overheid heeft om woningen niet meer te verwarmen door middel van gas. Zo is de prognose dat er in 2020 alle nieuwbouw woningen niet meer op gas werken en dat er wordt gedaan aan gasloos bouwen.

Gasloos bouwen

Wat is precies gasloos bouwen? Dit betekent dat de woning geen gasaansluiting heeft en daarentegen ‘all electric’ is. Hiermee voldoet je huis aan alle nieuwste eisen als het gaat om comfort en energieverbruik. Daardoor creëer je ook gelijk waardebehoud voor je woning. Naast duurzaamheid heb je ook nog eens een efficiëntere werkende huis en ben je helemaal klaar voor de toekomst.

Wat nog meer?

Naast gasloos bouwen kan je ook nog extra toevoegingen geven aan je huis. Met de aanvulling van zonnepanelen geef je een duurzame bron van energie aan je huis. Hiermee wek je zonder er veel voor te doen energie vanuit het zonlicht. Hierdoor bespaar je het verbruik van grondstoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Duurzaamheid is meer dan alleen energiebesparing. Zo kan een gezonde binnen milieu door de juiste ventilatie en isolatie heel erg helpen. Met je eigen ‘uitstoot’ en vervuiling van de lucht. Ook waterbesparing is een hele duurzame ingreep voor je huis. Dit kan in de vorm van waterpompen, ecoboasters, duurzame douchekoppen etc.  Deze zijn eenvoudig te bevestigen en zorgen dat je binnen no time volledig duurzaam als het gaat om water.

Als je je houdt aan dit soort ingrepen kan je volledig duurzaam zijn en ben je klaar voor de toekomst! Kies daarom voor groen als je visie voor morgen.

Tags: