Genieten van een nieuw uitzicht? Eerst even met de verhuislift

  • DIY
  • 14 december 2020
  • Home
  • DIY
  • Genieten van een nieuw uitzicht? Eerst even met de verhuislift

Het kan voorkomen dat bepaalde meubelstukken niet door het trapgat passen als deze van een hogere verdieping komen in de woning of in een appartementen complex. Veilig de inboedel verplaatsen doe je dan ook het beste met een verhuislift. Een verhuislift voorkomt dat je blessures en rugklachten krijgt door het tillen van zware objecten zoals koelkasten, zware meubels en witgoed zoals wasmachines. Een verhuislift is een veilige methode waarbij het object dat naar beneden wordt getakeld niet beschadigd.

Verhuis lift is zeer praktisch

Een verhuis lift zorgt voor enorm veel gemak. Je hoeft geen rekening meer te houden met een trapgat waar een object niet doorheen kan. Je hoeft daarom ook geen mal te maken van het meubelstuk om te meten of het door het trapgat kan worden getild of de bocht kan maken. Tevens gaat de verhuizing veel vlotter dan het zelf sjouwen van meubelstukken. Een verhuis lift dient op een stabiele ondergrond te staan en wordt automatisch bedient. Het meubelstuk komt op een plateau te staan waarbij deze langzaam en voorzichtig naar beneden wordt gebracht. Verhuisliften zijn erf flexibel en kunnen tot wel 11 verdiepingen hoog komen en soms hoger. Er zijn diverse soorten. Ook soorten die extra opbouw baar zijn om op moeilijke plekken te komen. Andere staan op vrachtauto’s of aanhangwagens.

Maten en gewicht

De verhuislift die je huurt moet wel het gewicht kunnen dragen van de inboedel. Hoe zwaarder, hoe zwaarder het hefvermogen van de verhuislift moet zijn. Indien je geen ervaring hebt met een verhuislift kun je beter ook bemanning erbij huren om het apparaat te bedienen voor de eigen veiligheid. Ongelukken zitten in een klein hoekje bij gebruik met onvoldoende kennis. Ook de afmetingen van de verhuislift moeten goed zijn om de inboedel op het plateau te kunnen plaatsen zodat deze er niet afvalt. Soms zijn er meerdere stukken en plateaus mee te huren.
Ook kun je kiezen om voor een gedeelte een lift te huren en een gedeelte zelf te tillen. Dit gaat dan om minder zware kleine spullen. Op de bovenste verdieping kost verhuizen zonder lift extra veel werk. Soms zit een verhuislift ook bij een verhuisservice pakket inbegrepen waardoor deze niks extra kost. Verder is het belangrijk om goed naar obstakels te kijken rondom de woning. Denk aan auto’s, fietsen, drempels, containers, straatvuil of ongelijke ondergronden. Het is belangrijk voor de veiligheid om niet onder een verhuislift door te lopen en dat de ruimte om de verhuislist zo vrij mogelijk is van obstakels, dieren en personen.

Tags: