Heb je laminaat gekocht, maar kun je het zelf niet leggen?

  • Home
  • Interieur
  • Heb je laminaat gekocht, maar kun je het zelf niet leggen?

Het is weer de hoogste tijd voor een verbouwing of een renovatie van je huis. Je hebt ervoor gekozen om ook een nieuwe vloer te gaan kopen. In je zoektocht naar een nieuwe vloer ben je vervolgens uitgekomen bij laminaat. In je volle enthousiasme heb je alvast alle benodigde vierkante meters laminaat gekocht, zodat je gelijk alles kunt gaan leggen. Je maakt een middagje vrij en denkt het laminaat wel eventjes te leggen. Maar dat valt vies tegen en het blijkt een stuk lastiger te zijn dan dat je van tevoren had gedacht. Na ontzettend veel tijd en moeite kom je tot de conclusie dat je het beter door iemand kunt laten leggen die meer ervaring heeft met laminaat leggen. Wat kun je in zo’n situatie dan het beste doen?

Aandachtspunten bij het kopen van laminaat

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening dient te houden bij het kopen van laminaat. Het belangrijkste waarnaar je moet kijken is de prijs-kwaliteitsverhouding van het laminaat. Je wilt natuurlijk dat de laminaat van hoge kwaliteit is en een lange tijd meegaat. Daarnaast wil je niet teveel geld kwijt zijn voor het laminaat. Als je de juiste keuze hebt kunnen maken voor een specifieke soort laminaat, kun je gaan kijken naar het leggen van het laminaat. Er zijn een aantal winkels waar je laminaat kunt kopen die vervolgens je laminaat gratis leggen. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om het zelf te leggen, mits je daar genoeg ervaring mee hebt. Zelf zou ik altijd kiezen voor een professional, omdat er nogal wat komt kijken bij het leggen van laminaat.

Laminaat laten leggen

Er zijn veel winkels die laminaat verkopen, maar weinig winkels die je verder kunnen helpen met het leggen van het laminaat. Op het moment dat je ergens al het laminaat hebt gekocht, is het nog steeds mogelijk om het door iemand anders te laten leggen die daar genoeg ervaring mee heeft. Je kunt bijvoorbeeld bij De Laminaatexpert terecht voor het leggen van al je laminaat. Zij zijn experts in het professioneel leggen van laminaat. Bij hun weet je zeker dat je laminaat goed gelegd wordt en vervolgens ook een lange tijd mee kan. Daarnaast hanteren ze een relatief lage prijs voor het leggen van je laminaat. Voor minder dan vijf euro per vierkante meter kun je je laminaat laten leggen. Het is in mijn ogen zeker het overwegen waard als je problemen ervaart bij het leggen van laminaat.

Tags: