Je schuur omtoveren in een klusschuur

  • DIY
  • 18 december 2018
  • Home
  • DIY
  • Je schuur omtoveren in een klusschuur

Alle doe-het-zelvers kunnen zich wel vinden in een ruimte voor jezelf. Een plek waar je even tot jezelf kan komen en om  even lekker bezig te gaan. Ik heb het natuurlijk over een klusschuur. Maar wat is de essentie van een klusschuur? Hier mijn bevindingen wat niet kan misstaan voor in een klusschuur.   

Veel varianten

Schuren bestaan in veel varianten. De stijl van een schuur is traditioneel gezien afhankelijk van de streek waarin een schuur is gebouwd. Zo zijn de oudere schuren die wij in Nederland zien totaal verschillend dan de schuren in Engeland en al helemaal vergeleken de schuren in Oost-Europa. Wel zijn ze doorgaans gebouwd rondom een houten frame of gebint.  

Buiten een beetje geschiedenis over schuren zijn dit niet de schuren waar ik het over ga hebben. Want zoveel ruimte hebben we niet allemaal. Zo wordt er hier gekeken naar de schuur die aan of nabij het huis is gelegen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een avondvierdaagse loopt voordat je bij je schuur bent aangekomen. Maar nu verder over de klusschuur.

Het middelpunt

Het middelpunt van je klusschuur moet wel je klustafel zijn. Hier heb je in principe alles staan wat je nodig hebt om je werkzaamheden te kunnen doen. Hier zal je waarschijnlijk de meeste uren voor staan of zitten. Daarom is het handig om alles goed hier bij de hand te hebben. Want te veel meters maken en te veel zoeken is niet efficiënt. Op je klustafel zijn al je benodigheden. Denk hierbij aan je boor, je zaag en alle kleine schroefjes en spijkers.

De orde bewaren

Als je in je klusschuur in de weer bent kan je door al het bezig zijn de orde kwijtraken. Daarom is het te adviseren om opbergboxen te hebben. Hier kan je alle apparatuur en benodigdheden goed ordenen weet je waar alles ligt. Om het nog duidelijker te maken kan je naamplaatjes gebruiken om zo alles opbergplekken te verduidelijken. Hierdoor weet je precies waar alles ligt!

Dit waren mijn bevindingen van wat voor mij essentieel is voor een klusschuur. Hierdoor ben je efficiënt bezig doordat je al je benodigdheden in handbereik hebt!

Tags: