Je verbouwing overleven? Zo pak je dat aan!

  • DIY
  • 12 december 2018
  • Home
  • DIY
  • Je verbouwing overleven? Zo pak je dat aan!
Container huren

Natuurlijk is een renovatie niet iets dat je zomaar gaat doen. Maar gelukkig hoef je je nergens zorgen om te maken als je slim en planmatig te werk gaat. Zorg dat je de juiste mensen, materieel en gereedschappen om je heen hebt en er kan eigenlijk niks fout gaan! Lees verder voor gedetailleerdere tips.

Plan maken

Natuurlijk dien je eerst te weten wat je precies wilt gaan aanpakken. Maak een lijstje met alle projecten die je eenvoudig in één keer kunt doen. Haal irrelevante zaken weg en houd alleen de cruciale over. Bekijk ook goed waar je al dan niet het geld voor hebt. Ben je al begonnen? Pak dan geen randzaken meer aan maar wacht tot je er tijd en geld genoeg voor hebt. Zo niet, dan loopt je planning in het honderd en stijgen de kosten alleen maar.

Benodigdheden

Deze zijn natuurlijk heel specifiek voor iedere klus. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende gereedschappen en de juiste bouwmaterialen tot je beschikking hebt. Maak eerst een inventaris van wat je al bezit op dit gebied en overweeg of lenen van mensen uit je omgeving niet verstandiger is dan huren of kopen; misschien gebruik je het hierna wel nooit meer.

Houd je tevens rekening met voldoende bewegingsruimte? Daarom wil je alle puin in je werkomgeving zo snel mogelijk verwijderen. Kies er daarom voor om een container te huren waar de door jou gekozen afvalstroom in mag.

Helpende handen

Sommige taken laat je wellicht liever aan een professional over. Da’s geen probleem, je gaat immers geen zaken aanpakken waar je eigenlijk niet het verstand van hebt. Doe je dit wel, dan lopen de kosten uit de klauwen en gebeuren er wellicht ongelukken! Weet je wel precies wat je doet maar zijn jouw handen niet genoeg? Vraag dan die van buren, vrienden en familieleden. Strik ze tijdig, zodat ze voldoende plek in hun agenda voor je kunnen vrijmaken.

Regels

Ga na of jouw project zomaar kan plaatsvinden. Sommige renovaties vereisen namelijk een vergunning. De behandeling van je aanvraag kan weken in beslag nemen; begin niet voordat je die toestemming in handen hebt! Anders mag je alles weer ongedaan maken zodra je wordt gesnapt.

 

Succes!

Tags: