Maximale ontspanning? Hier een paar tips een perfect terras!

  • Home
  • Tuin
  • Maximale ontspanning? Hier een paar tips een perfect terras!
Terrasoverkapping

Niets zorgt ervoor dat je meer geniet en ontspant dan een loungeplek in je eigen tuin. Maar wat heb je nodig om te spreken van een plek voor ontspanning in de tuin?

Met alleen een tuin met een paar ikea stoelen kom je er niet helemaal. Dit kan natuurlijk voor een paar mensen genoeg zijn op een zomerdag, maar voor een perfecte setting is wel iets meer nodig. Daarom gaan we in deze blog een paar benodigdheden op een rijtje zetten die niet misstaan in jouw tuin!

Een terras

Een terras heeft een veel functies voor in de tuin! Niet alleen is een terras in de tuin niet een extra genot voor het oog, ook geeft het een betere fundament en meer beveiliging en privacy voor in de tuin. Een terras is normaliter gemaakt van hout, maar wat voor hout is natuurlijk weer een andere vraag. Tegenwoordig is er veel aanbod als het gaat om wat voor soort hout. Dus maak een keuze die past bij jouw smaak en tuin!

Loungeset

Wanneer het terras staat kan er verder gekeken worden. Het moet natuurlijk ook gevuld worden! Alleen met een terras kom je er natuurlijk niet. Voor de opvulling kan gekeken worden voor een loungeset. Deze bestaan normaal gesproken uit banken en/of stoelen in combinatie met een tafeltje. Design en comfort moet hier bovenaan jouw lijstje staan! Dit maakt het helemaal af.

Hiervoor hebben we de heerlijke tuinkussens op maat, waardoor ze in je tuinstoel of bank perfect passen. Afsluitend met een leuk design ziet het er sfeervol uit en zit jij lekker comfortabel in het zonnetje.

Overkapping

Als je al een besluit hebt genomen over wat voor terras en wat voor loungeset kan er verder gekeken worden om jezelf zowel nog meer privacy als beveiliging te geven. Mocht het financieel uitkomen dan kun je kijken naar een overkapping voor je terras. Tegenwoordig zijn er mooie overkappingen in verschillende soorten en maten. Om de consistentie van je tuin te waarborgen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een glazen of houten terrasoverkapping. Deze kunnen zowel aan huis of van het huis af geplaatst worden. Dus ook op dit gebied ligt de keuze volledig bij jou.

Dit zijn wat tips voor maximale ontspanning in je tuin! Om mee te eindigen, kies iets waar jij je goed bij voelt. Als je 100% achter je keuze staan kun je pas optimaal genieten.

Tags: