Redenen waarom een trampoline in de tuin een goed idee is

  • Home
  • Tuin
  • Redenen waarom een trampoline in de tuin een goed idee is

Als ouder zijnde zal je vaak de vraag van je kinderen krijgen om een trampoline aan te schaffen. En het is begrijpelijk om als ouder daarop ‘nee’ te antwoorden. Want een trampoline neemt ontzettend veel ruimte in, het kan gevaarlijk zijn zeker met een stenen ondergrond en hoe vaak gaat het gebruikt worden? Daarnaast kan het ook nog eens gaan roesten door de regen. Maar, naast deze nadelen zijn er zeker nog een aantal redenen waarom het kopen van een trampoline wel een goed idee is. In dit artikel zetten wij deze voordelen voor je op een rijtje. 

Plezier voor jong & oud

Trampoline springen is een activiteit die vaak populair is onder kinderen en tieners. Met de opkomst van indoor trampolineparken zoals Jumpsquare en Jump XL kunnen kinderen de hele dag genieten van trampoline springen. Maar het is natuurlijk nog leuker als je een eigen trampoline in de tuin hebt staan. Niet alleen is een trampoline leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen. Het springen op een trampoline -alleen of met vrienden – zorgt altijd voor gegarandeerd plezier. Het oefenen van salto’s of spelletjes met een bal kan allemaal op een trampoline. Daarnaast kan het zelfs leuk zijn om in de zomer te overnachten op de trampoline. Er kan een speciale afdekhoes gekocht worden, waardoor de trampoline omgebouwd kan worden tot een tent. 

Trampoline springen is gezond

Een andere reden voor het kopen van een trampoline is dat springen gezond is. Trampoline springen kan redelijk intensief zijn, hierdoor val je snel af. Daarnaast versterkt springen de spieren rondom de romp en de rug. Door dagelijks trampoline te springen, train je niet alleen je spieren maar versterk je ook je botten. Daarom is het zelfs voor ouders goed om af en toe trampoline te gaan springen. Ten slotte, kunnen kinderen zichzelf prima urenlang vermaken op de trampoline en zullen ze daarna als roosjes slapen. Ben je helemaal overtuigd om een trampoline te kopen? Bezoek dan deze website