Wat doet een slotenmaker?

Wat doet een slotenmaker?

Misschien heb je het wel eens meegemaakt. Je hebt de sleutels in huis laten liggen en de deur achter je dicht getrokken. Het kan ook zijn dat je je sleutels verloren bent. Of dat een kwaadwillend persoon je sleutels heeft, bijvoorbeeld na een inbraak. In dat geval heb je een slotenmaker nodig die de deur voor je open kan maken of de sloten kan vervangen. In dit artikel bekijken we hoe dit in zijn werk gaat. 

Deuren openen en sloten vervangen

Een slotenmaker heeft technieken en hulpmiddelen om je deur open te maken. Maakt een slotenmaker alleen je deur open, dan betaal je meestal alleen de voorrijkosten en de gespendeerde tijd voor. Is je sleutel afgebroken in het slot of moet het slot om een andere reden vervangen worden dan betaal je ook de kosten voor een nieuw slot. Het laten plaatsen van een nieuw slot is vaak niet goedkoop, maar in bepaalde gevallen heb je geen andere keuze. 

Inbraakpreventie

Naast het vervangen van sloten kan een slotenmaker in Gent je ook advies geven op het gebied van inbraakpreventie. De slotenmaker dan daarbij een inbraakpreventie-check doen. Hierbij bekijkt de slotenmaker de veiligheid van je huis. Hij kan onderzoeken of de deuren en ramen in het huis de juiste sloten hebben, of dat deze wellicht verouderd zijn. Bepaalde sloten zijn makkelijk om te kraken. Inbrekers kunnen hierdoor makkelijk je huis binnenkomen. 

Welk tarief kun je verwachten

Bel je een slotenmaker dan is het verstandig om telefonisch alvast het tarief te bespreken. Er zijn namelijk malafide slotenmakers die veel te hoge bedragen vragen voor de werkzaamheden. Het gaat dan om afzetterij. Kijk ook goed op de website van de slotenmaker en lees recensies en beoordelingen over de slotenmaker. Kies voor iemand die goede recensies heeft gekregen. Maakt een slotenmaker je deur open dan kun je kosten tussen de 60 en de 100 euro verwachten. In de avond of in het weekend kan dat oplopen tot 150 euro.  Moet ook de cilinder vervangen worden, reken dan hier bovenop nog eens extra kosten van rond de 150 euro.