Wat mag er in een container voor gemengd bouwafval?

  • Home
  • Tuin
  • Wat mag er in een container voor gemengd bouwafval?
container bouwafval

Wanneer je een bouwafval container huurt, dan wil je wel weten wat je er precies in mag gooien. Wanneer je een optie voor gemengd bouwafval kiest, dan wordt het iets gemakkelijker, maar ook dan is het goed om te weten welke materialen nu wel en niet zijn toegestaan. Je zal immers met veel verschillende soorten afval te maken krijgen wanneer je bouwt of verbouwt. Hoe beter je weet hoe het zit, des te gemakkelijker het dus ook wordt.

Zorgen voor optimale verwerking van bedrijfsafval

Het is belangrijk dat je eraan bijdraagt dat alles optimaal verwerkt kan worden. Daarom is juist het werken met een goede container ook zo belangrijk. Op Puincontainershop.nl kan je die dan ook vinden. Het is belangrijk dat het bouw- en sloopafval gesorteerd kan worden. Tot wel 90 procent is tegenwoordig geschikt voor hergebruik. Juist dat maakt het ook zo interessant om de juiste containers bij de juiste partij te huren. Dit kan heel veel opleveren voor jezelf, maar ook voor de maatschappij.

Kiezen voor de gemengde container

De keuze op de gemengde container laten vallen is wel het gemakkelijkst. Daar kan je namelijk vrij simpel het grootste gedeelte van je bouwafval in kwijt. Denk aan grofvuil en huisraad. Denk ook aan schoon puin, mits de container er niet te vol mee komt zitten. Daarnaast is er ruimte voor materialen zoals gips, hout, zand, metaal, glas, papier en karton. In sommige gevallen, zoals bij glas en bij zand, zijn er wel wat regels aan verbonden. Let daar ook op. Daarnaast is ook plastic en kunststof toegestaan.

Wat mag niet in de bouwcontainer?

Het is ook slim om te weten wat nu eigenlijk niet in de container mag. Denk dan aan afval dat gevaarlijk kan zijn. Verf en olie, maar ook accu’s en batterijen vallen hieronder. Ook voor elektronische apparaten is geen plaats. Daarnaast is asbest niet geschikt. Pas op met dakleer, dakgrind of ander dakafval. Geen koelkast of vriezer proberen af te voeren. Ook autobanden, asfalt, keramisch glas en verbrand hout moeten in andere containers. Dit geeft een goed beeld van wat kan.

Tags: