Wonen aan de Waal. In Arnhem of Nijmegen?

  • DIY
  • 14 december 2020
  • Home
  • DIY
  • Wonen aan de Waal. In Arnhem of Nijmegen?

Huurwoningen in Nijmegen zijn er in grote aantallen. Een geschikte huurwoning vinden kan best lastig zijn door krapte op de huizenmarkt. Een makkelijkere optie dan huren is antikraak in Nijmegen. Het nadeel van een antikraak woning is dat het een tijdelijke woonplaats is. Zodra de woning wordt verkocht of verhuurt zul je de woning moeten verlaten. Dit kan vroeg of laat zijn. Voor een tijdelijke woonruimte is het wel de ideale oplossing. Huurwoningen in Nijmegen kunnen duur zijn. Afhankelijk van je inkomen kun je kiezen voor een sociale huurwoning waarbij een maximum inkomen geld of een particuliere huurwoning met een minimum inkomen.

Particulier of sociaal in Nijmegen of Arnhem

Nadeel van particuliere huurwoningen zijn dat ze prijzig zijn. De prijs begint vanaf 700 a 800 euro per maand plus een flinke borg. Daarnaast liggen er vaak meer kapers op de loer waarbij de woning selectief wordt toegewezen. Bij een sociale huurwoning kom je op de wachtlijst. Bij huurwoningen in Nijmegen kan dit meerdere jaren duren voordat je aan de beurt bent. Wel liggen deze huurwoningen een stuk lager in prijs dan particuliere huurwoningen. Een woningbouwvereniging vraagt vaak om een jaarlijkse verleningen van inschrijving zodat ze weten dat je nog serieus opzoek bent naar een woning.

Antikraak in Nijmegen of Arnhem

Een antikraak woning is makkelijker te krijgen en betreft vaak een lage borgbetaling. Antikraak in Nijmegen biedt diverse opties aan. Het voordeel met antikraak is dat het avontuurlijk is en dat je zelf vastgoed beschermt tegen onder andere inbraak. Het gaat niet alleen om woningen maar ook om gebouwen die leegstaan. Je kunt het beste zoeken naar een antikraak woning door je in te schrijven bij een overkoepelde organisatie met meerdere aanbieders om de kans op een woning te vergroten. Zo maak je meer kan dan dat je jezelf inschrijft bij allerlei losse organisaties. De kosten van antikraak liggen tussen de 150 en 350 per maand. De opzegtermijn mag ongeveer vier weken zijn. Ook de borg mag niet heel hoog zijn en mag maximaal twee maanden huur vooruit zijn.

Flexibiliteit is belangrijk bij antikraak. Je moet wat achter de hand hebben als je de woning weer moet verlaten. Het voordeel is dat het soms om zeer luxe woningen gaat van kleine huizen tot villa’s en kastelen of een herenpand in hartje Amsterdam. Hier kun je soms jaren wonen als er geen animo voor het pand is voor een hele lage prijs. Bij overkoepelde organisaties kan een woon alert worden uitgezonden om beschikbare woningen op antikraak basis onder aandacht te brengen. Met een eenmalige inschrijving worden zoekkans op deze manier vergoot.

Tags: