Zink is een populaire metaalsoort in Eindhoven

  • Home
  • DIY
  • Zink is een populaire metaalsoort in Eindhoven

Architecten in Eindhoven kiezen steeds vaker voor zinken afdekkappen tegen gevels en op daken. Dit komt omdat zink geen enkele beperking kent qua duurzaamheid. Het is zeer corrosiebestendig en makkelijk aan te passen in de bouw. Het kent daarnaast geen enkele beperking qua vormgeving en uiterlijk. Daarom kiezen Eindhovenaren ervoor om er afdekkappen van te maken. Hierdoor vermijden zij slijtages en lekkages aan hun woning.

Wat houdt zink op maat in

De afgelopen jaren is het zetten van zink flink gegroeid in de regio Eindhoven. Waar het voorheen begon als een activiteit van loodgieters wordt het nu steeds meer uitbesteed aan externe bedrijven. Zink op maat Eindhoven is een benaming die gebruikt wordt voor het buigen en knippen van een plaat voor bijvoorbeeld dakgoten of afdekkappen.

Toepassing van zink op maat 

U kunt zink op diverse manieren toepassen voor uw woning. Een zinken dak biedt heel wat voordelen. Om te beginnen kunnen zowel platte als hellende daken met zink bedekt worden. Afdekkappen zijn profielen voor uw dakrand die lekkages en het wegwaaien van uw dak moet voorkomen. Met zinken afdekkappen werkt u het dak professioneel af en heeft het pand een karakteristieke uitstraling. Het voordeel van zink is dat het niet gelast hoeft te worden. Dat betekent ook dat het minder tijd kost om aan te brengen. Het ziet er uiteindelijk ook netter afgewerkt uit dan wanneer het gelast wordt. Buiten afdekkappen wordt zink op maat ook toegepast voor dakranden, dakgoten, waterslagen en daktrimmen. Dit komt omdat zink de ideale eigenschappen heeft tegen weersomstandigheden. Het heeft een behoorlijke lange levensduur. Mocht u een zinkendakgoot aanleggen dan heeft u de rest van uw leven er profijt aan.

Heeft uw dak een opknapbeurt nodig?

Woont u in Eindhoven en wilt u uw daken opknappen? Dan raden wij het aan om te kiezen voor zink. Zink is een duurzame metaalsoort. In de regio Eindhoven zijn er talloze bedrijven die voor u zink op maat kunnen realiseren. Wij raden het aan om eens te zoeken naar deze bedrijven in uw omgeving. Mocht u er geen kunnen vinden? Dan kunt u altijd even op google zoeken naar: “Metaal Eindhoven”. Vervolgens kunt u de bedrijven die uit de zoekresultaten komen bellen.

Tags: