Zo beveilig je jouw woning optimaal tegen inbrekers

  • DIY
  • 16 januari 2019
  • Home
  • DIY
  • Zo beveilig je jouw woning optimaal tegen inbrekers

Niet alleen wil je wonen met stijl, ook wil je veilig wonen! Helaas spreekt het tegenwoordig steeds minder voor zich, dat een woning goed beveiligd is. Inbrekers gebruiken nieuwe inbraakmethodes om woningen binnen te dringen en waardevolle voorwerpen te onteigenen. Denk bijvoorbeeld aan contant geld, elektronische apparaten, een dierbaar sieraad, enzovoorts. In dit artikel vertelt een slotenmaker je meer over het optimaliseren van de beveiliging van je woning. Deze slotenmaker heeft een ruime ervaring met het beveiligen van woningen en bedrijfspanden. Hoe heb jij je woning momenteel beveiligd?

Basis van een goede beveiliging in huis

De basis van een goede woningbeveiliging wordt gevormd door de sloten op ramen en deuren. Het is sterk aan te raden om deuren te voorzien van cilindersloten. Deze cilindersloten kunnen op twee of drie punten met een deurpost verbonden worden. Des te meer contactpunten het slot met een deurpost heeft, des te veiliger het slot ook is. Vergeet ook de sloten voor je ramen niet. Kies bij voorkeur voor bijzetsloten! Deze bijzetsloten kunnen aangeschaft worden als opleg- en insteekslot. Het verschil zit hierbij in de manier waarop het slot gemonteerd wordt.

Een alarmsysteem in je woning laten plaatsen

Niet alleen is het interessant om voor goede sloten op ramen en deuren te kiezen. Overweeg ook het gebruik van een alarmsysteem in huis! Inbrekers hebben immers geen weerstand meer te duchten, als zij het slot hebben weten open te breken. Een alarmsysteem kan de bescherming over je woning op zo’n moment overnemen van de sloten. Een geactiveerd alarm zal inbrekers afschrikken. De kans is immers groot dat buren een kijkje komen nemen, of direct hulp van de politie inschakelen.

Een alarmsysteem kun je tegenwoordig zelf samenstellen. Je hebt hierbij onder meer keuze uit een beveiligingscamera, magneetcontacten, bewegingssensoren, enzovoorts. Laat een slotenmaker je helpen bij het samenstellen van een alarmsysteem.

Tags: