Zo ontwerp je een inspirerend thuiskantoor dat zowel productief als stijlvol is

  • DIY
  • 10 maart 2020
  • Home
  • DIY
  • Zo ontwerp je een inspirerend thuiskantoor dat zowel productief als stijlvol is

Er zijn steeds meer werkgevers die flexibel werken aanbieden en toestaan. Het kantoor is een plek waar jij en jouw laptop zich bevinden. Overal is het kantoor geworden. Of het nu een café-, trein- of keukentafel is, het flexwerken is niet meer weg te denken. Een substantieel deel van de Nederlandse beroepsbevolking werkt tegenwoordig op afstand. Er is daarom meer dan ooit behoefte aan speciale ruimtes in onze woningen die een praktijdruimte bieden om op het werk in te loggen. Hier zijn enkele ideeën voor het inrichten van jouw perfecte thuiskantoor.

Bepaal uw ruimte

Het eerste wat je moet doen is het bepalen wie de ruimte gebruikt en waarvoor het wordt gebruikt. Hoe simpel en duidelijk dit ook klinkt, bedenk of jouw kantoor aan huis met het hele gezin zal worden gedeeld. Wordt het ook door de kinderen gebruikt om hun huiswerk te maken? Of wordt het alleen door volwassenen gebruikt? Deze vraag is van belang om te bepalen of je veel of weinig opslag nodig hebt. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat er ten minste één stopcontact in de buurt is om je laptop of smartphone op te laden.

Slim inkopen

Je hoeft geen fortuin aan kantoormeubelen te spenderen, maar er zijn wel een paar dingen die jouw werkplek zoveel aangenamer maken. Een goed ergonomische bureau, een comfortabele bureaustoel en fatsoenlijke verlichting zijn essentieel. Als je voor lange tijd gaat zitten dan is een ergonomische stoel heel belangrijk. Een ergonomische bureaustoel kun je helemaal aanpassen aan jouw lichaam. Goede verlichting is ook belangrijk, zeker als de tafel niet naast een raam staat. Een verstelbare bureaulamp is een aanrader. Plaats deze naast je schrijfhand, zodat deze geen schaduw werpt tijdens het schrijven. 

Gebrek aan opslagruimte?

Papierloos werken is erg fijn maar het is niet voldoende als je veel documenten hebt. Neem bij voorkeur een bureau met ingebouwde laden of, beter nog, een bijpassende ladeblok dat je tafel verlengt. Een archiefkast biedt ruimte voor ordners en andere papierwerken. Een alternatief is zijn de modulaire rekken. Die zijn gemakkelijk aan te passen en zien er ook nog stijlvol uit. 

Tags: