Tips voor het kopen van (houten) badkamermeubelen

  • Home
  • Badkamer
  • Tips voor het kopen van (houten) badkamermeubelen
Tips voor het kopen van (houten) badkamermeubelen

Bij het renoveren of bouwen van een badkamer komen de badkamermeubels meestal pas als laatste aan bod. Terwijl de meubels en accessoires wel belangrijk zijn voor de sfeer in de badkamer! Wanneer je op zoek gaat naar badkamermeubels zijn er aantal zaken waar je aan moet denken. Want er zijn verschillende soorten badkamermeubels en dan is het handig om eerst een paar vragen te beantwoorden. Wat wil je opbergen en hoeveel ruimte heb je daarvoor nodig? Welk soorten badkamermeubels heb je daarvoor nodig?

Welke soorten badkamermeubels zijn er?

Het wastafelmeubel of wastafelonderkast

Dit is natuurlijk een niet weg te denken onderdeel van een badkamer met een zeer groot aantal verschillende mogelijkheden en designs. Bij dit meubel is de kast als het ware om de wastafel heen gebouwd, er zijn echter modellen waarbij er bovenop het meubel één of meerdere waskommen geplaatst zijn.

De kolomkast of badkamerkast

De kolomkast is over het algemeen een hoge en smalle kast voor het opbergen van allerlei gebruiksvoorwerpen.

De spiegelkast

Dit is een kast die boven de wastafel wordt gehangen, de deuren van deze kast zijn spiegels vandaar de naam spiegelkast. Wat betreft de maat kan dit verschillen van 40 tot 180 cm breed.

De meeste badkamermeubels kun je krijgen als staand meubel of als zwevend meubel. Zwevende badkamermeubels worden als het ware tegen de wand gehangen wat een luxe en ruimtelijk effect geeft. Bovendien is er het voordeel dat de vloer gemakkelijk kan opdrogen en eenvoudiger is schoon te maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van (houten) badkamermeubels?

Bij het kopen van een badkamermeubel is verstandig om naast het uiterlijk ook te letten op de gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en onderhoud. Omdat deze meubels meestal tientallen jaren meegaan is het handig een meubel te kopen dat er mooi en goed uit blijft zien.

Het is natuurlijk belangrijk dat het badkamermeubel goed in de badkamer past. Meet daarom de beschikbare ruimte in uw badkamer op en kijk goed naar de afmetingen van het meubel dat je wil kopen.

Het laatste aandachtspunt is het materiaal waarvan het badkamermeubel gemaakt is. Veel badkamermeubels worden van MDF gemaakt maar regelmatig komen nieuwe materialen op de markt. Naast MDF zijn er de badkamermeubels van massief hout. Deze hebben als voordeel dat je het altijd een nieuw kleurtje kunt geven.