Tips voor een prettige keuken

Elke dag kom je meerdere keren in de keuken. Dit maakt het een van de belangrijkste ruimtes in je woning. Rustig een maaltijd koken of alleen wat drinken pakken, voor verschillende dingen ga je naar de keuken toe. Het is hierdoor ook fijn als de keuken prettig aanvoelt zodat je deze ruimte optimaal kan gebruiken. De keuken is regelmatig de basis van de sfeer van het interieur in het hele huis. Om deze reden heb ik een aantal tips om jouw keuken nog prettiger te maken.

TIP 1: Sfeerverlichting

Doordat we steeds vaker en steeds langer in onze keukens verblijven is het belangrijk dat er ook in deze ruimte een beetje sfeer is. Deze sfeer kan je perfect creëren met sfeerverlichting. Een goed voorbeeld hiervan is verlichting die dimbaar is.

TIP 2: Vloer kleur toe

Word je elke ochtend ook moeilijk wakker? Een kleurrijke keuken straalt blijheid en voorlijkheid uit en geeft je in de ochtend direct een goed en blij gevoel. Dit in combinatie met een heerlijke kop koffie zorgt ervoor dat jouw dag goed begint.

TIP 3: Opbergen van spullen

Denk goed na waar je de spullen die je in de keuken gebruikt goed opbergt. Het is niet praktisch om de glazen bij de bakplaat te leggen. Op deze plek kan je beter spullen als potten en pannen opbergen. Het inrichten van je keuken op de juiste manier zorgt voor extra rust tijdens het koken.

TIP 4: Maak het persoonlijk

De keuken is een ruimte die je erg persoonlijk kan inrichten. Zo kan je herinneringen in de keuken plaatsen door fotolijstjes op te hangen aan de muur of aan de koelkast. Naast dit kan je kleine versierinkjes toevoegen die net dat extra beetje sfeer geven in je keuken.

Tags: