4 tips voor het kopen van beddengoed

dekbedovertrek

Op zoek naar nieuw beddengoed? In deze blog geven we je praktische tips waar je op kunt letten. Of het nu hoeslakens, dekbedden of dekbedovertrekken zijn; geen bed is compleet zonder bijpassend beddengoed. Tegenwoordig heb je eindeloos veel keuze uit allerlei soorten beddengoed, kleuren, materialen en nog veel meer. Wij scheppen alvast wat orde in de chaos met deze nieuwe blog!

1. Houd de afmetingen altijd bij de hand

Of het nu een hoeslaken of matrastopper is: zorg altijd dat je de juiste afmetingen van je bed, boxspring en matras bij de hand hebt. Je kunt dit al heel simpel doen door met een rolmaat de juiste afmetingen op te meten. Tussen beddengoed voor een tweepersoonsbed of een twijfelaar zit namelijk best wat verschil. Onthoud ook dat je in het geval van een dekbedovertrek of deken altijd voor een iets grotere afmeting moet kiezen, zodat hij mooi over je bed valt. 

2. Welk materiaal wordt het? 

De een slaapt lekkerder onder een linnen dekbedovertrek, terwijl de ander liever onder een ventilerend dekbed van katoen slaapt. De keuze voor het materiaal is erg persoonlijk. Het staat echter vast dat katoen van nature goede ventilerende eigenschappen heeft. Dit materiaal is dus uitstekend voor mensen die het snel warm hebben of als materiaal voor in de zomer. In tegenstelling tot katoen zijn materialen zoals molton of percal veel compacter zodat het warmte goed vasthoudt. Daardoor kun je deze stoffen beter in de winter gebruiken. 

  1. Extra’s om op te letten
    Houd je ervan om je voeten buiten je bed te houden? Of vind je het fijner om goed ingestopt te slapen? In dat geval kun je kiezen voor een dekbedovertrek met of zonder instopstrook. Met deze strook stop je je dekbedovertrek goed in en ‘vouw’ je hem een beetje onder je matras. Er zijn ook dekbedovertrekken zonder instopstrook beschikbaar. 
  2. Kies voor kwaliteit
    Ook voor beddengoed geldt: goedkoop is duurkoop. Dekbedovertrekken of hoeslakens van minder goede kwaliteit zullen vanzelfsprekend ook minder lang meegaan. Kies daarom bij voorkeur voor een kwalitatief merk, zoals Heckett & Lane dekbedovertrekken. Een kwalitatief hoogstaand merk dat wij graag aanraden. Naast materialen van hoogwaardige kwaliteit, heeft dit beddengoed ook mooie kleuren, designs en afwerkingen.

Laat je adviseren

De aanschaf van compleet nieuw beddengoed kan best nog een hele stap zijn. Daarom kan het nooit kwaad om alvast wat informatie en advies in te winnen voordat je jouw nieuwe beddengoed gaat aanschaffen. Dit kan online, maar ook bij een verkooppunt of beddenwinkel bij jou in de regio. Ook kun je bij de meeste beddenwinkels komen proefliggen. Zo ervaar je alvast hoe je nieuwe matras of beddengoed ligt. Dat voorkomt weer een hoop retourwerk als je toch niet tevreden bent met je product. 

Tags: