De eigenschappen van een elektrische boxspring

De boxspring is al jaren populair, maar lijkt nu nog populairder te worden. Het slaapsysteem staat bekend om zijn comfort en is helemaal samen te stellen naar eigen wens. Ben je op zoek naar een geschikte boxspring, maar weet je niet welke variant je het beste kunt kiezen? Wat dacht je van een elektrische boxspring? Dit bed biedt niet alleen comfort, maar is ook verstelbaar. Handig voor als je `s avonds een boek wilt lezen in bed zonder onderuit te zakken. 

Verstelbaar en dus geschikt voor iedereen

Een elektrische boxspring zet je met een druk op de knop in de juiste positie. Je kiest helemaal zelf hoe je wilt liggen en verstelt het matras met een afstandsbediening of knop. De boxspring is dus eenvoudig aan te passen aan je persoonlijke wensen. Dit is niet alleen handig voor als je `s avonds in bed rechtop een boek wilt lezen of tv wilt kijken, maar ook als je last hebt van rug- of andere fysieke klachten. 

Een elektrische boxspring is uitermate geschikt voor ouderen of mensen die moeite hebben met in en/of uit bed komen. Je stelt het bed namelijk zo in dat je er makkelijk in en uit kunt stappen. Bovendien biedt het lichamelijk ondersteuning voor je rug of benen door het voeteinde enkele centimeters te laten stijgen.

Comfortabel slapen (en chillen) met een elektrische boxspring

Een elektrische boxspring biedt uitkomst bij fysieke klachten, maar is ook een goede keuze als je geen klachten ervaart. Een normale boxspring ligt erg comfortabel, maar een elektrische variant biedt nog meer luxe en comfort. Misschien het grootste voordeel van een verstelbaar bed is dat het systeem per persoon te gebruiken is. Bij een tweepersoonsbed kun je dus gewoon beide gedeelten afzonderlijk van elkaar verstellen. Je hoeft dus geen rekening te houden met je partner als je wilt slapen, lezen of televisie wilt kijken: wel zo fijn.

Zijn er dan geen nadelen?

Elk voordeel heeft zo zijn nadeel. Een elektrische boxspring biedt veel comfort en luxe, maar dit heeft uiteraard wel een prijs. Een verstelbaar bed kost meer dan een normale boxspring. Het vergt dan ook een grotere startinvestering, maar op lange termijn is dit het zeker waard. Vooral als je last hebt van rugklachten of in- en uitstap problemen. Daarnaast kan het formaat van het bed voor sommige mensen als nadeel worden gezien. Het bed kan namelijk groot en massief overkomen. Dit komt door de hoogte van de boxspring (dit komt door de extra elektrische laag). Zeker in een kleine slaapkamer is het misschien even wennen.