Dekbedovertrek 240×200, Maak je slaapkamer geschikt om heerlijk in te slapen

  • Home
  • Slaapkamer
  • Dekbedovertrek 240×200, Maak je slaapkamer geschikt om heerlijk in te slapen
Dekbedovertrek 240x200, Maak je slaapkamer geschikt om heerlijk in te slapen

De slaapkamer is vaak het vergeten kindje in huis. Mensen besteden veel aandacht aan de inrichting van de huiskamer, de slaapkamer wordt vaak overgeslagen. Dat terwijl je best veel tijd doorbrengt in de slaapkamer. Het belangrijkste item in de slaapkamer is het bed. Het eerste wat je ziet als je een slaapkamer binnen loopt is het bed en daarop het dekbedovertrek. Je kan wel zeggen dat het dekbedovertrek de gehele sfeer van de slaapkamer bepaalt of in ieder geval beïnvloed.

Dekbedovertrek 240×200 zijn sfeerbepalend

Waar kan je uit kiezen als je een mooie dekbedovertrek 240×200 zoekt? Dan moet je eerst beslissen wat voor sfeer je aan de slaapkamer wilt geven. Wil je een Romantische slaapkamer creëren of misschien liever een strakke moderne of minimalistische sfeer? Een andere belangrijke factor is de maat van het dekbedovertrek. Bij het dekbedovertrek 240×200 kan je denken aan een overtrek die net iets kleiner is dan een tweepersoons dekbedovertrek van 240×220 of 260×200. Bij een twijfelaar bed is dit dekbedovertrek van 240×200 zeer ruim.

Kleuren

Dekbedovertrekken zijn te verkrijgen in veel kleuren en vele patronen of prints. Houdt er rekening mee dat niet alle kleuren mooi staan in de stijl van uw slaapkamer. Felle blauwe en roze kleuren bijvoorbeeld kan erg vermoeiend voor de ogen zijn.

Materiaal

Het materiaal waar het dekbedovertrek van is gemaakt is ook een aandachtspunt. Je kan kiezen uit katoen, katoensatijn en flanel. Katoen is ademend en absorbeert goed vocht. Katoensatijn is echter zachter en heeft een luxueuzere uitstraling.. Katoensatijn is uitstekend geschikt voor in de zomermaanden waarin het warm is. Flanel is aan de andere kant zeer geschikt voor de koudere wintermaanden omdat het dekbedovertrek goed de warmte vasthoudt.

Aan de slaapkamer wordt door veel mensen maar weinig aandacht besteed. Toch is de uitstraling belangrijk. Het kan ervoor zorgen dat je sneller en makkelijker i slaap valt. Een mooie slaapkamer geeft een fijn gevoel voordat je gaat slapen. Dekbedovertrekken zijn in veel kleuren te verkrijgen. Hou bij het uitzoeken van de kleuren rekening met de uitstraling die je de kamer wilt geven en gebruik meer zachte kleuren. Het materiaal is ook belangrijk. Kies een materiaal die past bij de warmte of kou van het seizoen. Slaap zacht!

Tags: