Welk bed past het beste bij jou?

eenpersoonsbed

Een slaapkamer is misschien de fijnste kamer om te zijn. Een plek waar je je gedachten los kunt laten en gewoon jezelf kunt zijn. En natuurlijk de plek waar je kunt slapen, maar daarvoor heb je wel een goed bed nodig. Om voldoende en vooral een goede nachtrust te pakken. Daarom worden hier de drie bekendste bedden uitgekozen.

Lattenbodem of boxspring

Eerst is de vraag of je een lattenbodem of een boxspring neemt. Een boxspring is tegenwoordig steeds populairder. De voordelen van een boxspring zijn dat het een goede ondersteuning aan je lichaam geeft door de combinatie van het matras en de bedbodem. Je hebt ook een betere uitstap hoogte om in en uit bed te stappen. Boxsprings zijn verkrijgbaar in vele soorten maten,matrassen en kleuren, zo kun je kijken wat goed in jouw slaapkamer past. De nadelen van de boxspring zijn dat er meer stof op zit dan een normaal bed. Dus als je een huisstofmijt allergie hebt is het niet handig. Het is lastiger om schoon te maken dan hout of metaal en er is geen ruimte onder een boxspring dus je kunt het niet gebruiken als opbergruimte.

Eenpersoonsbed

Als je alleen woont, dan is een eenpersoonsbed geschikt voor in je slaapkamer, je hebt dan meer ruimte over in je slaapkamer voor bijvoorbeeld een bureau of een zithoek. Wel zijn er eenpersoonsbedden die je kunt uitschuiven naar een tweepersoonsbed voor als er een keer iemand blijft slapen. Dus als je ruimte wilt besparen is een eenpersoonsbed super handig!

Twijfelaar

Ruimte is het sleutelwoord als er gepraat wordt over een twijfelaar. Lig je er in je eentje in heb je anderhalf keer de ruimte van een eenpersoonsbed en als je er met z’n tweeën in ligt kun je lekker knus tegen elkaar aanliggen. Voor studentenkamers is dit erg handig omdat het veel minder ruimte inneemt dan bij een tweepersoonsbed het geval is. Je moet in dezelfde ruimte ook nog je woon meubels kwijt. Het nadeel ervan is als je het als tweepersoonsbed gaat gebruiken, dat de ruimte wat kan gaan tegenvallen.

Tweepersoonsbed

Met een tweepersoonsbed heb je in ieder geval veel ruimte in je bed. Er zijn ook nog veel keuzes tussen dekbedden. Op een tweepersoonsbed is het alsnog gewoon mogelijk om met twee eenpersoons dekbedden te gaan slapen. Wel zijn dit over het algemeen de duurste bedden die er beschikbaar zijn. 

Succes met het uitkiezen van je bed!

Tags: