Betonlook gietvloer in de badkamer

Green Fern Plant

Een gietvloer is een mooie toevoeging aan het interieur. Helemaal een goede keuze wanneer je bijvoorbeeld wil kijken voor een handige vloer voor in de badkamer. De gietvloer kan uiteraard in elke kamer geplaatst worden, maar helemaal in een badkamer of keuken komt deze goed van pas. We gaan in deze tekst kijken wat een gietvloer precies is en waarom een betonlook gietvloer in de badkamer een goede toevoeging is.

Betonlook gietvloer in de badkamer

Een gietvloer wordt, zoals de naam al doet vermoeden, letterlijk gegoten. De gietvloer is vaak een mengsel van verschillende materialen die samen de vloer vormen. Wanneer het mengsel goed gemengd is, wordt deze door een professional op de vloer gegoten. De gietvloer kan gemaakt zijn van verschillende materialen en kan daardoor in verschillende afwerkingen en kleuren gemaakt worden. Dus ook in een betonlook. Het voordeel van een betonlook gietvloer is dat het wel de industriële uitstraling heeft, maar vervolgens veel makkelijker te onderhouden is. Helemaal in de badkamer is dat hartstikke fijn omdat je hier met water te maken hebt van de douche of gootsteen. Laten we een kijkje nemen naar nog meer voordelen die een gietvloer in de badkamer kan bieden.

Voordelen betonlook gietvloer in de badkamer

De vloer in de badkamer is veel makkelijker te onderhouden dan andere vloeren. Dat komt omdat de gietvloer dus gegoten wordt. Hierdoor ontstaan er geen kieren en naden in de vloer waar eventueel vuil achter kan blijven hangen. Ook kun je hier met de dweil en bezem gewoon langs gaan zonder dat deze het vuil in de naad of kier laat komen. Een ander voordeel heeft uiteraard te maken met de uitstraling van de vloer. De gietvloer is een vrij unieke vloer omdat er geen andere vloeren op deze manier gelegd worden. Ook geeft de betonlook direct een industriële sfeer aan de badkamer welke je vervolgens nog groter kan maken door andere spullen toe te voegen zoals verschillende accessoires welke de uitstraling van de badkamer helemaal afmaken.

Tags: