Een kleine bedrijfskantine, hoe los je dat op?

  • Home
  • Badkamer
  • Een kleine bedrijfskantine, hoe los je dat op?

Niet elk bedrijf heeft een schitterende ruimte voor een kantine. Een ruimte waarin een grote keuken, compleet met koelkast, diepvries en kookplaat, geplaatst kan worden. Er zijn genoeg bedrijven of kantoorgebouwen die niet eens een aparte ruimte voor een kantine hebben. De medewerkers eten hun broodje daar gewoon achter de computer. Maar ook wanneer er geen ruimte is voor een grote keuken, kun je er wat van maken. Met een keukenblok met spoelbak kom je namelijk al een heel eind. Je hebt je water, waar je een bakje koffie of thee mee kunt zetten, en je kunt je handen wassen wanneer je dat wilt. Ook biedt zo’n keukenblok je de mogelijkheid wat fruit te snijden of je broodje te maken. Ideaal dus. En met onderstaande tips, maak je er helemaal een praktisch en bovenal gezellig geheel van.

Het keukenrekje

Een klein keukenblok biedt vaak niet voldoende kastruimte. Nu heb je waarschijnlijk in een bedrijfskantine niet heel veel kastruimte nodig, maar een boterham op een bordje smaakt toch net even wat lekkerder dan uit een broodtrommel. Ook is het fijn om een schaal kwijt te kunnen, waar je een heerlijke salade in kunt maken. Om grote schalen of ander servies kwijt te kunnen, kom je met een keukenrekje ook een heel eind. Boven je keukenblok hang je dit rekje op en kleed je het gezellig aan. Niet alleen erg praktisch, maar zeker ook gezellig. Daarnaast mogen mooie schalen en mooi servies ook best gezien worden!

De aankleding

Op het keukenblok van de bedrijfskantine staat vaak alleen maar een koffiezetapparaat. Daarnaast vind je vaak alleen het vieze servies op het blad. Dat is jammer, want de ook de rest van het blad mag best benut worden. Door het blad te gebruiken om er een leuke plant neer te zetten, wordt de boel direct een stuk aantrekkelijker. Hang daarnaast een letterbord op met de tekst “Vieze vaat afwassen” of iets in die zin en ook de vieze kopjes verdwijnen van het aanrechtblad. Het wordt een gezellig en opgeruimd geheel. Uiteraard kun je in plaats van een normale kamerplant, ook kruiden planten neerzetten. Dit zorgt nog meer voor het ‘keukengevoel’ en de kruiden kun je plukken en er een lekkere salade van maken!

Het gemak van een spoelbak

Ga je een keukenblok kopen voor de bedrijfskantine, dan is het verstandig te kiezen voor een keukenblok met spoelbak. De spoelbak zorgt namelijk net even voor wat meer gemak. Je kunt eenvoudig water pakken voor jouw koffie en je handen wassen na het eten van wat overrijp fruit. Erg handig dus! Zo kun je ook een kleine keuken praktisch en gezellig maken! 

Tags: