Een kleine badkamer kan super praktisch zijn!

Veel mensen verkiezen eerder een grote badkamer boven een kleine badkamer, omdat ze dan meer ruimte hebben. Klinkt logisch natuurlijk, maar een kleine badkamer kan soms zelfs praktischer zijn! Zo kan je namelijk meer ruimte overhouden voor andere ruimtes in je woning. Een kleine badkamer kan namelijk met een beetje creativiteit heel praktisch ingericht worden, zodat je alsnog ruimte hebt voor alles wat je sowieso wilt hebben in je badkamer. Hoe je dit uiteindelijk doet, lees je hier! 

 

Maak goed gebruik van verlichting

Verlichting is een essentieel onderdeel voor de ruimtelijkheid van een ruimte. Verlichting kan een kamer juist kleiner of groter ogen. Sfeerverlichting dat van achter de spiegel uitkomt of spotjes boven de douche zijn een ideale manier om je badkamer ruimtelijker te maken. Ramen zijn ook super belangrijk! Hoe meer daglicht er namelijk binnenkomt in de ruimte, hoe groter de ruimte oogt. Met een paar leuke lamellen zorg je er ook nog eens voor dat niet iedereen binnen kijkt als je aan het douchen bent… 

 

Lichte kleuren zijn essentieel

Donkere kleuren maken een ruimte al snel benauwd en laat het kleiner voelen.  Lichte, neutrale kleuren maken een ruimte groter lijken omdat het daglicht wordt gereflecteerd. Dit geldt niet alleen voor de kleur van de muurverf of de tegels, maar ook voor de decoratie in de badkamer. Donkere elementen kun je altijd nog terug laten komen in subtielere elementen zoals een douchekop of een deurklink. Zo zorg je ervoor dat je toch nog wat echte eyecatchers hebt en het niet te licht wordt. 

 

Laat geen ligbad plaatsen

Een ligbad neemt natuurlijk heel veel plaats in in een badkamer. In een grote badkamer is dit niet echt een probleem, maar in kleine badkamers kan dit voor veel hinder zorgen. Vermijd het plaatsen van een ligbad, maar kies bijvoorbeeld voor een mooie inloopdouche. Dit scheelt al super veel ruimte! Ben je er toch fan van om zo nu en dan lekker relaxed in een bad te liggen en wil je dit niet missen? Geen zorgen! Tegenwoordig kun je met behulp van opblaasbad op elk gewenst moment en op elke plek in bad liggen. Dit bad heb je binnen no-time opgezet en weer opgeborgen. Zo kun je ook zonder vast ligbad genieten van een lekker relaxmoment. 

Tags: