Slaap- en speelparadijs: de ideale kinderkamer

Die kleine van jou heeft natuurlijk ook een ruimte nodig. Maar welke onderdelen voor de kinderkamer zijn nou echt essentieel? We bieden je bij deze graag een overzicht.

Bed

Ja, natuurlijk, na een dag rennen, springen, spelen, razen en tieren – en naar school gaan als ze oud genoeg zijn – moeten kinderen ook gewoon slapen. Daarom is een bed vermomd als sprookjeskasteel of stoere racewagen bijvoorbeeld hartstikke geschikt om je kroost mee naar dromenland te transporteren! Maar wil je de slaapruimte echt praktisch inrichten? Dan is een hoogslaper misschien meer geschikt. Hieronder kun je andere kinderkamer meubels kwijt, zoals een comfortabele bank of een handig bureau waaraan kinderen kunnen tekenen, knutselen en huiswerk maken. Handig toch?

Bureau

We zeiden het net al, een bureau is onmisbaar zodra kinderen ouder worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je een schrijftafel kunt kopen dat op de lichaamsgrootte van je zoon of dochter is aangepast. Heb je alleen maar plek nodig voor boeken, schriften en knutselpapier of wil je ook dat je kind dergelijke zaken gemakkelijk kan opbergen? Want in dat geval is een model met handige lades mooi meegenomen! Kijk ook goed in hoeverre een tafel qua kleur bij de rest van het kinderkamer interieur past.

Kasten

Kinderen hebben nogal wat kleding en speelgoed door hun kamer slingeren als je niet goed oppast! Schaf daarom praktische kasten aan waarin al deze spullen netjes kunnen worden opgeborgen. Houd kleding en speelgoed eventueel gescheiden door voor beide een eigen opbergsysteem aan te schaffen. Gun bovendien je kinderen een handig oppervlak om een nachtlampje en/of een glas water op neer te zetten door een nachtkastje aan te schaffen!

Tags: