Tegeltips voor de Scandinavische look in de badkamer.

  • Home
  • Badkamer
  • Tegeltips voor de Scandinavische look in de badkamer.

Een enorm populaire en voorlopig ook nog lang blijvende trend. Iedereen gaat tegenwoordig voor de Scandinavische look. Het is dé perfecte mix tussen rust, moderniteit en een landelijke stijl. Iedereen wilt toch zo’n knus spa gevoel in zijn eigen huis? En deze look is al heel snel met het aanschaffen van een set goedkope wandtegels en/of goedkope vloertegels te creëren. De volgende factoren zorgen ervoor hoe jij deze look ook bij jou in huis kunt halen.

 

Natuurlijke sfeer

Wat vooral opvallend is binnen deze trend zijn de rustieke kleuren. Om de donkere dagen van de noordelijke winter te verhullen met lichtere kleuren in huis, creëer je ruimtelijkheid en rust. Het gebruik van de verschillende soorten natuurmaterialen valt hierbij zeker niet te vergeten. Je gaat terug naar de basis, naar waar het om draait; minimalisme, maar gezelligheid.

 

Ook valt deze natuurlijke Scandinavische ‘look and feel’ zeker door te trekken naar de badkamer. Je zou denken dat de vochtigheid van de badkamer niet goed gepaard gaat met het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout. In werkelijkheid is dit natuurlijk ook zo, maar de échte werkelijkheid kunnen we natuurlijk altijd stiekem even een handje helpen. Tegenwoordig zijn er vele tegel platen met een houtlook die niet meer van echt te onderscheiden zijn!

 

Natuurlijke materialen

Niet alleen het natuurlijke gevoel, maar zelfs de natuurlijke materialen worden het huis binnen gehaald. Zo wordt er al langere tijd gebruik gemaakt van vele soorten tegels van verschillende natuursteen zoals marmer. Maar tegenwoordig zie je ook een nieuwe trend ontstaan met het gebruik van grovere materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de koper,- of betonlook op je wand? Of de versleten natuurlijke uitstraling?

 

Ruimtelijkheid

Om het minimalistische en ruimtelijke gevoel van Scandinavië te creëren, kan het gebruik van een grote tegel, voor zowel de vloer als op de wand, je al snel een handje helpen dit gevoel ook echt uit te stralen. Tegenwoordig zie je deze look ook vaak terug in vele spa’s. Hoe groter de tegel, hoe beter. De rechte, strakke lijnen maken de ruimte modern en behouden de rust die je wilt in je badkamer. Door het gebruik van de grotere tegels in jouw kleine badkamertje, maak je gebruik van het optisch bedrog. Zelfs in de meest kleinste ruimtes, creëer je een ademvrijheid en zo ook jouw eigen knusse plekje om in tot rust te komen.

Tags: