Tips voor een inloopkast in de slaapkamer

Een inloopkast in je slaapkamer, dat is het ideaal voor de gemiddelde vrouw en ondertussen ook zeker wel voor de moderne man. Maar waar moet je aan denken als je een fraaie inloopkast in je slaapkamer wilt?

Richt een aantal spots op delen van de kast

De plaatsbepaling is belangrijk. Uitgangspunt moet dan zijn dat de kast daar komt waar jij het gemakkelijkst uit de voeten kunt. Vervolgens kies je voor materialen; als het een open inloopkast wordt naar de badkamer, gebruik dan dezelfde materialen. Voor de opbouw van de kast gebruik je bij voorkeur gelamineerd hout. Maak je een kleine inloopkast, gebruik dan neutrale en lichte kleuren. Je wilt immers niet steeds het licht aan doen als je kleding past. Ondertussen heb je al spots aan  het plafond gemaakt en heb je een aantal spots op delen van de kast gericht.

Houten kledinghangers en fraaie dozen

De vloer? Dezelfde als de badkamer of anders vloerbedekking. Belangrijk is ook om voor verwarming te zorgen en bij voorkeur niet pal achter de kast. De warmte moet zich gelijkmatig moeten kunnen verspreiden in je inloopkast. Belangrijkste onderdeel van de kast is wellicht wel de spiegel. De richtlijn voor een spiegel is hoe groter, hoe beter. Verder kleed jij je kast natuurlijk fraai aan; je gebruikt houten kledinghangers en uiteraard niet die van plastic en koopt voor de kast alvast mooie opbergdozen.

Er is nog plek genoeg voor de nieuwste en trendy jeans

Is je kast klaar en volledig naar wens? Dan is het nog een kwestie van inruimen. Je komt vervolgens al snel tot de conclusie dat er nog wel wat ruimte in de kast is voor nieuwe jeans. Zeker wanneer je de jeans die je al hebt goed hebt opgevouwen ontstaat er meer ruimte.  Klik hier voor de trends op het gebied van jeans, die zeker een plaatsje verdienen in je inloopkast.